Известие

Collapse
No announcement yet.

Aux - Bluetooth Alfa 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
    Не ме разбирай погрешно, аз не съм против познанията и практичните ви съвети за справяне с проблема. Казвам обаче че е ентусиазъм защото както знаем стандартната музика на 147 и 156 си е едно десетилетие назад от хубава и разходите и техническите врътки за прикачане към нея на син зъб са неоснователни и никога няма да дадат резултат като поставянето на нов музикален плейр от среден клас.
    До голяма степен си прав.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Понеже прегледах от къде съм взел маса, от един болт на таблото, реших да видя какво ще стане ако му дръпна захранващи кабели направо до акумулатора. Е ефекта беше отрицателен - още по-силно се чуваха смущенията.
      Така, опитите продължават. Ще опитам с този вид преобразувател и ще видим.

А иначе за смисъла от цялото начинание. Разбира се, че най-вероятно няма да е най-качествената музика или най-добре изглеждаща схема на свързване, но всеки експеримент си струва, поне според мен.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
      Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.

Comment

А съм го брал този проблем с 33 Permanent 4 - такова пищене. Дръпнах му екраниран захранващ кабел и се оправи. Но двупроводен + оплетка, която вързах само на входа на касетофона. Там ми пречеше бобината на електрокуплера

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:42 ----------

Един голям електролитен кондензатор не е сериозен филтър за хармоници. Трябва му и керамичен, че и в комбинация с двоен дросел на едно тяло за двата захранващи проводника и задължително на входа. Те всички радиа за коли го имат вътре този филтър
        Last edited by Alex_26; d.m.y г., 10:46.

Comment

Малко по различен въпрос. От минусовата клема на акумулатора излизат 3 кабела. 1 към скоростната кутия, 2рия към вентилатора на радиатора, а 3тия някой може ли да каже на къде отива, защото не мога да го проследя, а искам да го сменя, понеже е в лошо състояние.

Comment

Този третият проводник има ли вид на фабричен, защото според документацията са само 2. Един до купето (шаси) и един до мотора (на корпуса на скоростната кутия).

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Този третият проводник има ли вид на фабричен, защото според документацията са само 2. Един до купето (шаси) и един до мотора (на корпуса на скоростната кутия).
              Точно сега ходих до на брат ми 147цата и там си го има. Фабричен си изглежда и си влиза в основния сноп. Само че не мога да го проследя.

А този който е към купето къде по-точно е захванат?
              Last edited by darkmiracle; d.m.y г., 21:45.

Comment

Първоначално публикувано от darkmiracle Покажи съобщение
                Точно сега ходих до на брат ми 147цата и там си го има. Фабричен си изглежда и си влиза в основния сноп. Само че не мога да го проследя.

А този който е към купето къде по-точно е захванат?
                Към рога, към скоростната кутия, а третият влиза в основния сноп и отива към шаси под казанчето за спирачна течност (С12)

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                  Към рога, към скоростната кутия, а третият влиза в основния сноп и отива към шаси под казанчето за спирачна течност (С12)
                  Благодарско, утре ще го намеря къде точно е под казанчето и ще го сменя. Иначе, поне при мен единия отива на вентилатора на радиатора.

Comment

Първоначално публикувано от darkmiracle Покажи съобщение
                    Благодарско, утре ще го намеря къде точно е под казанчето и ще го сменя. Иначе, поне при мен единия отива на вентилатора на радиатора.
                    не би трябвало, но знае ли човек. Аз гледах Е-лърна, а и при моята поне си е така

Comment

Кое си неще, си неще. Опитах с новия преобразувател, същата работа. Без промяна.

Comment

Аз казах ли че е ентусиазъм. Минавал съм го тоя път не веднъж. И скоро мернах в обявите един хич не лош Clarion
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Working...
                        X